Sunday, June 28, 2009

"My precious" ili kako čuvam Fimo


Ovo je slika moje radionice. Kao što vidite prilično je sređeno. Zapravo ja sam od onih koje haos ne inspiriše već dekoncentriše. Zato volim da mi je materijal složen i sortiran tako da lako vidim šta mi je na raspolaganju i još lakše dohvatim ono što mi treba.
Sortiranje perlica i delova za nakit je prilično jednostavno, kao što možete da vidite i ovde...


Ali sa Fimom je malo drugačije. Fimo je divan materijal. Vrlo dobro podnosi sve i svašta, ali zaista nije lako čuvati ga u nekog redu, sortirano, onako kako ja volim. Posle dugog razmišljanja i eksperimentsanja našla sam najjednostavnije i najefikasnije načine čuvanja Fima. Pre nego što vam otkrijem moje male tajne, morate da mi obećate da se nećete smejati. Obećavate?
Dakle...
Za čuvanje napravljenih, a preteklih cane-a, koristim... plastične teglice koje se kupuju u apoteci i služe za nošenje materijala na kontrolu urino kulture. Kako sam ovo iskomplikovala da bih lepo sročila opisni naziv znate već čega. Sećate se, obećali ste da se nećete smejati! E sad i tu postoji jedna začkoljica. Postoje dve vrste teglica. Jedne su od tvrde, krute, providne plastike. Te nipošto ne kupujte - Fimo reaguje sa tom vrstom plastike i posle par dana dobijate teglicu punu neke bezoblične mase umočenu u mast. Bljak, odvratno. I ne samo to - takav Fimo je potpuno neupotrebljiv i postaje ostvaranje najgore noćne more svakog pravog Fimoljupca. Dakle, mora se baciti.
Druga vrsta teglice je od mekše plastike i nije skroz providna, liči na mat staklo. E, to je ono pravo. U ovim teglicama Fimo može da stoji praktično neograničeno dugo. Teglice imaju odličan poklopac tako da se cane-ovi ne suše. To izgleda ovako...


Načeta pakovanja Fima, dakle čiste boje, neupotrebljene takođe čuvam na poseban način. Naime, u samoposluzi sam našla plastične kesice za zamrzivač (ili frižider) sa patent zatvaračem (ili ziperom). Sjajne su! Ne reaguju sa Fimom, hermetički se zatvaraju i čuvaju moj Fimo svež i čist. Ja sam probala sam kesice marke Fino, tako da ne znam da li su i neke druge tako dobre. Dakle testirajte ili igrajte na sigurno i koristite moje iskustvo.
Ako sam ja grešila i pravila beskonačni broj bezuspešnih pokušaja, ne morate i vi.





Vaša,
MilaMa

5 komentara:

Danijela said...

Vidis,nije mi palo na pamet da u casicama za urin cuvam fimo,ali zato meni one providne koriste za cuvanje sitnih perlica :)

Dana said...

Poprilicno smo slicne sto se tice sredjivanja kreativnog kutka:i ja volim da mi je sve koliko-toliko razvrstano,jer me nered dekoncentrise i posto cesto menjam prvobitnu ideju u toku rada,volim da mi je sve "pred nosom".Evo,bas sam pre par dana narucila policu,jer sam radni sto vec "prerasla" :)
Glinu i ja cuvam u kesicama,onima sa patentom.Kupujem ih na pijaci:100 kom.je bilo 250,00.
Ono za plasticnu posudu je bas interesantno...Mislim,na onu losu verziju.Koliko se secam,negde na netu sam procitala,da nakit nije preporucljivo cuvati u najlonskim kesicama.Hmmm...Znam samo,da se moj lakirani jako lose "proveo" ali to moze biti i zbog laka (kojim nisam zadovoljna,uzgred).

Starseed Jewelry said...

Ha, ha,:)))) I ja koristim iste posudice, i to one providne za perlice, one dobro podnose to. Pa kostaju svega 2 dinara:))) Dobro je, mislila sam da sam ja jedina:))
A inace, kesice sa zipovima imas da kupis u raznim dimenzijama u trznom centru Mala Piramida na Novom Beogradu. Ja sam kupila dimenzije 11x9 i 11x11, mislim da u pakovanju ima 100 komada, pakovanje je oko 120 din. Pozz!

MilaMa said...

Milice, gde u Maloj Piramidi? Mama mi stanuje u blizini pa ću da je pošaljem u snabdevanje, ali ne bih baš da je pošaljem da mnogo luta :)

Starseed Jewelry said...

To je u prizemlju, sigurno nece lutati jer nema mnogo radnji. ima veleprodaja, a ima i maloprodaja. Ako slucajno zaluta neka pita, uoutice je ljudi.Pozz!

Post a Comment